مبانی نظری روانشناسی وجودی
بزرگان در عرصه روانشناسی وجودی (وجود گرایی)
سورن کی یرکه گارد روانشناس و تحلیل گر دانمارکی در اواسط قرن نوزدهم نام وجودگرایی را روشن کرد و پس از جنگ جهانی دوم افرادی چون مارتین هایدگر و کارل یاسپرس (که از بنیانگذاران وجود گرایی محسوب می شوند) گابریل مارسل ، ژان پل سارتر، موریس مرلوپنتی ، پل ریکور و سیمون دوبووار به زمینه روانشناسی وجودی رونق خاصی بخشیدند.
بعد از آن پاول تیلیچ آمریکایی به جمع روانشناسان وجودی پیوست.
در وجودگرایی کمبود هایی وجود داشت که به واسطه توجه به انسان و مسائل مربوط به وی، به عنوان موجودی که در ارتباط با محیط خویش زندگی می کند، متمرکز کرد و بر ارتباط انسان با جهان و با دیگران عنایت خاصی مبذول داشت. فلسفه ی سنتی غربی، تقریباً تنها به مسائل مابعدالطبیعه ی «بودن»، جوهر وجود و بر جهان عینی خارجی تمرکز داشت و به مسائل پر اهمیتی همچون معنای زندگی، رنج و مرگ و مسائل انسانی مهم دیگر، به طور جدی برخورد نکرده، از کنار آن گذشته بود و آدمی با تجارب روزمره و مسائل خاص فردی اش و تمام مسائل اساسی وجود، در تحقیقات فلسفی به کناری نهاده شده بود. وجودگرایی در مقابل این نقص قیام کرد و توجه خود را روی انسان و مسائل مربوط به وی، به عنوان موجودی که در ارتباط با محیط خویش زندگی می کند، متمرکز کرد و بر ارتباط انسان با جهان و با دیگران عنایت خاصی مبذول داشت. این گرایش فلسفی در یک زمان در کشورهای مختلف و به طور مستقل ظاهر شد. انگیزه ی بروز چنین پدیده ای را به صور مختلف بیان داشته اند. برخی اضطراب عمومی را عامل این موضع گیری فلسفی قلمداد کرده اند؛ اضطرابی که در صد سال اخیر بر جامعه ی غربی مستولی بود و با جنگهای جهانی تشدید گردید و در اوج آن به انفجار اتمی منجر شد.
وجود گرایی همواره به این باور است که «حقیقت و یا قانونی جهانشمول وجود ندارد» و بنابراین شکلگیری هرگونه علمی غیر ممکن است. در ادامه روانشناسان وجودی به این امر باور دارند که تمام عناصر عینی و علمی فلسفه صحیح نیست که خود جای سوال دارد. طراحی
کم استرسترین و پر استرسترین شهرهای دنیا | تهران ششمین شهر پر استرس جهان
در جدیدترین تحقیقات انجام شده کم استرس ترین شهرهای دنیا در سال 2017 فاکتورهایی همچون میزان ترافیک، حمل و نقل عمومی، درصد فضای سبز، وضعیت مالی شهروندان از جمله میزان بدهی، سلامت جسمی و روحی و مقدار ساعتهایی که نور خورشید در سال در هر شهر وجود دارد لحاظ شده است.
براین اساس 10 شهر دنیا که کماسترسترینها محسوب میشوند به این ترتیب هستند؛
1 اشتوتگارت، آلمان
2 شهر لوگزامبورگ، لوگزامبورگ
3 هانوفر، آلمان
4 برن، سوییس
5 مونیخ، آلمان
6 بوردو، فرانسه
7 ادینبورگ، انگلیس
8 سیدنی استرالیا
9 گراس، استرالیا و هامبورگ آلمان (به طور مشترک)
در همین لیست پراسترس ترین شهرهای دنیا هم به ترتیب زیر معرفی شدهاند؛
1 بغداد، عراق
2 کابل افغانستان
3 لاگوس، نیجریه
4 داکار، سنگال
5 قاهره، مصر
6 تهران، ایران
7 داکا، بنگلادش
8 کراچی، پاکستان
9 دهلی نو، هند
10 مانیلا، فیلیپین