۸۸۹۱٧٤٤۹
سبد خرید
ورود اعضا
 
خانه
تلگرام
کارشناسی ارشد
دکتری
راه موفقیت در کنکور
کتابخانه الکترونیک
خانه روانشناسی
خدمات مشاوره
برنامه کلاسها
فرم خام
بسته های ـآموزشی کتاب
آزمونهای آزمایشی
کارگاه ها آموزشی

مدیریت زمان در مطالعه و جلسه آزمون

مدیریت زمان در مطالعه و جلسه آزمون

 

 

مدیریت زمان برای مطالعه

 

هیچ اصلی مهم‌تر، سرنوشت‌سازتر و بنیادی‌تر از «مدیریت زمان» نیست. این که چگونه از زمان، به طور صحیح استفاده کنیم تا سریع تر و بهتر به هدف خود برسیم کاملا تاثیر گذار است. البته منظور از مدیریت زمان، صرفاً کمیّت ساعاتی مطالعه یا تست‌زنی نیست؛ بلکه  کیفیت همراه با کمیت مطالعه و یادگیری، مد نظر است.
یکی از مهمترین اصول مدیریت زمان این است که، حداقل از 20% زمان برای انجام 80% کارها استفاده شود. تشخیص کارهای مهم اثربخش ترین اصل برای موفقیت در مدیریت زمان است.
شما نمی توانید تعداد ساعات را تغییر دهید، اما می توانید  از حداکثر ساعات موجود استفاده کنید. برای موفق بودن در تحصیل، حتماً باید زمان مطالعه ی خود را با دقت تمام،
مدیریت کنید.
در جوامع امروز، تعداد ساعات کافی در طول روز وجود ندارد. فناوری های جدیدباعث شدند که تقریباً در مدت زمان کمی بتوان به اطلاعات زیادی دست یافت و کارها را سریع تر و آسان تر انجام داد.
استفاده صحیح از وقت و هدر ندادن آن امری ضروری است، چرا که زمان از دست رفته بازگشتنی نیست. زمان سرمایه ای است که اگر مورد استفاده قرار نگیرد، از دست می رود.

1. راه های تولید وقت

1- انجام کارها به طور همزمان 2- تنظیم کردن زمان خواب 3- کنترل بیشتر روی اوقات تفریح 4- نه گفتن به درخواست ها و عقب انداختن کارهای غیرمهم 5- شرکت در کلاس های کمک آمادگی آزمون 6- استفاده از کتاب های مکمل و کمک آموزشی

2. اتلاف وقت

زمان همواره رو به جلو میرود و شما می توانید گذر زمان را با برنامه ریزی مناسب کنترل کنید. مشکل اصلی بجای«کمبود وقت»، «اتلاف وقت» است.
برای مدیریت زمان، قبل از هر کاری باید علت اتلاف را بشناسیم. یعنی باید ببینبم بیش از همه، چه چیزی وقت را تلف می کند. این علت ممکن است ، تلیویزیون، کامپیوتر و یا
SMS بازی ، تلفن صحبت کردن ، نداشتن برنامه روزانه، یا استراحت بیش از حد ، نداشتن تمرکز حواس و یا فکر و خیال، مطالعه مطالب غیرضروری ، وسواس در مطالعه و... باشد.
کسانی که روزشان با استرس اغاز می کنند و تا پایان روز همچنان استرس دارند همیشه کارهایشان ناتمام می ماند و وقت کم می اورند،. موفقیت در مدیریت صحیح زمان وابسته به تفکیک کارهای مهم و غیرمهم است، پس برای موفقیت تحصیلی:
- از کارهای غیرمهم صرف نظر کنید.
- کارها را اولویت بندی کنید.
- دزدان وقت خود را بشناسید.
- راه های ایجاد وقت را یاد بگیرید.

از همین امروز برنامه خود را تغییر دهید و با یادگیری اصول مدیریت زمان گامی به سوی موفقیت بردارید

 

تکنیک های مدیریت زمان در جلسه آزمون:

1. علامت گذاری:

گاهی نام شخصی یا موضوعی را هر قدر به ذهن خود فشار آورده ایم به یاد نمی اوریم ولی وقتی پس از مدتی که به کار دیگری مشغول شده ایم نام آن موضوع به ذهن ما خطور می کند که به این امر «رهایش» می گویند.  اما در مورد جلسه آزمون:
- گاهی به سؤالی برمی خورید که با اندکی فکر کردن درمی یابید که پاسخ دادن به آن زمان گیر است و یا بین دو گزینه شک می کنید، کنار ان سؤال علامت (×) گذاشته و عبور کنید.
- گاهی با اندکی فکر کردن متوجه می شوید پاسخ سؤال را نمی دانید، در این صورت کنار سؤال علامت (-) گذاشته و از آن عبور کنید. روی آن متوقف نشوید و به ذهن خود فشار نیاورید
در اخر ازمون، در ابتدا به سؤالات با علامت (×) و بعد به سؤالات با علامت (-) مراجعه کنید. مطمئن باشید که پس از رهایش ذهنی می توانید پاسخ دهید.

2. زمان پاسخگویی به هر درس:

 بهتر است در ابتدای آزمون، مدت زمان نیاز به پاسخ هر درس را کنار اسم درس بنویسید، مثلاً اگر آزمون ساعت 8:30 آغاز می شود و زبان، 20 دقیقه زمان نیاز دارد، کنار درس بعدی (مثلاً آمار و روش تحقیق) بنویسید 8:50 و برای تمامی دروس این کار را انجام دهید .  و نیز برای مرور سوالات، زمان پاسخگویی به هر درس را چند دقیقه کمتر از زمان استاندارد برای خود تعریف کنید تا در پایان چند دقیقه ای را فرصت مرور داشته باشید.
البته برای مرور سوالات سخت حتما نیاز به اولویت بندی مناسب است ، به طوری که ، ابتدا درس هایی را مرور کنید که فرصت نکرده اید در زمان تعیین شده تمام سؤالات آن درس را بخوانید. بعد به مرور سؤالاتی بپردازید که با علامت مشخص کرده اید.

3. تعداد سوالات نیاز به پاسخ:

برای اینکه موفق باشید و نیز از درصد استرس شما کم شود بهتر است تمامی حداقل هارا ببینید ، در هر درسی حداقل توانایی خود را در نظر بگیرید و حداقل درصد را برای خود پیش بینی کنید

توجه!!!! اگر شما نتوانستید تمامی سوالات را به درستی پاسخ دهید قطعاً دیگران هم نمی توانند، این امر باعث می شود با آرامش بیشتری بتوانید به سؤالات پاسخ دهید.
4. فاصله (استراحت) در جلسه آزمون: به طور قطع در جلسات آزمون احساس خستگی خواهید کرد که البته زمان میزان خستگی در افرادمتفاوت است. بهتر است با انجام کار هایی از جمله:
1- کشیدن عضلان بدن جهت رسیدن خون بیشتر به مغز و افزایش سرعت جریان خون.
2- شکل نشستن؛ عمودی نشستن موجب روان شدن حرکت مایع نخاعی و برطرف شدن خستگی می شود.
3- مصرف مواد قندی طبیعی مثل خرما و یا شکلات به منظور افزایش میزان گلوکز در مغز به همراه یک لیوان آب.
4- نفس عمیق، اکسیژن بیشتری به مغز می رساند.

با این حرکات پس از دقیقه ای دوباره توان ذهنی شما باز می گردد.

 

 

 


لینک کانال تلگرام دپارتمان تخصصی روانشناسی و مشاوره (ویژه کنکور کارشناسی ارشد)

https://telegram.me/arshadravanshenasii

لینک کانال تلگرام دپارتمان تخصصی روانشناسی و مشاوره (ویژه کنکور دکتری)

 https://telegram.me/phdravanshenasi

 

 

 

اطلاعات تماس

88901622 -021 ، 88917446 -021

infoebneyamin@yahoo.com

خیابان ولیعصر - بالاتر از بهشتی نرسیده به پارک ساعی - کوچه دل افروز (وزرا) - پلاک 4

88917449 -021

گالری تصاویر
© کلیه ی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به موسسه آموزش عالی آزاد ابن یمین می باشد